Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2006 17:02 - Представяне "Тавата" на живо
Автор: slavdehren Категория: Музика   
Прочетен: 6354 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.12.2006 16:02


Дебютният албум "Тавата" на  Slav de Hren беше представен на 14 декември 2006 г.

Създателите на "Тавата" определят (не без доза елегантна ирония) включените в нея 29 композиции като "студен, готически, траш джаз".

image   image




Slav de Hren са двама музиканти, тясно свързани с идеята Нова Генерация и със зараждането на българския музикален underground. Единият е Георги Маринов, създал през 80-те години заедно с Димитър Воев и Пенчо Попов експерименталната група Wozzeck and Chugra. Последният от седемте им записани албума – Бергология, е издаден през 1992 г. Другият е Светослав Битраков, известен като барабанист на проекта Слав и участник в редица електронни и авангардни формации като Канон и Дилема. Свирил е на живо и с Нова Генерация; участвал е и в няколко от пиесите на Wozzeck and Chugra, но не като барабанист, а като флейтист и вокал.

Записите на Тавата започват в края на 2005 г. Звученето й далеч не е камерно – долавят се китари, синтезатори, пиано, цигулка, струнни и духови инструменти, хорове... Георги Маринов участва с акустична, електрическа и МИДИ китара, а Светослав Битраков – с барабани, перкусии и MIDI барабани.

“Тавата е колкото сериозна, два пъти по-забавна”, пише Ивайло Кицов в сп. РИТЪМ. Създателите й са подходили “колкото детайлно, толкова и класически, въртейки на инструмент и малък пръст целия световен музикален хронотоп”.

Тавата се разпространява в една обща обложка със сборника разкази "Цилиндърът на магьосника" на Светослав Битраков. Слав кратичко определя творбите си, съчетаващи абсурдна карнавална фантастика с гротескна ирония, като "словоблудство от литературен пънк".

Представянето на Тавата  беше съчетано с драматизация на няколко части от "Цилиндърът на магьосника".


Тук може да чуете голяма част от парчетата в "Тавата":

image

"Тавата" - CD + Книга можете да поръчате on-line тук:

image


Тагове:   живо,


Гласувай:
0



1. begemot - и ний бяхме там, и н ий пляскахме.
21.12.2006 13:06
и ний бяхме там, и н ий пляскахме.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavdehren
Категория: Музика
Прочетен: 40692
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 16
Архив