Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2008 18:40 - Нов албум!!! - "Pictures at an Exhibition"
Автор: slavdehren Категория: Музика   
Прочетен: 3203 Коментари: 1 Гласове:
0



Slav de Hren с нов албум!!!  
"Pictures at an Exhibition"

image

Първо, редно е да се знае, най-вече, че "Картини от една изложба" е произведение за соло пиано на Модест Мусоргски - написано през 1874, което впоследстви е оркестрирано от Морис Равел (всъщност, неговият аранжимент е най-известния, иначе са доста).

От там нататък, извън класиката го правят десетки (стотици?) изпълнители, повече или по-малко нормални за всякакви инструменти, групи и т.н...

Тези неща, както и още някои, а и оригиналната музика за пиано, бихте могли да намерите в Wikipedia.

Второ, въпросните картини от истинската изложба, които вдъхновяват Мусоргски (от тях са оцелели едва няколко - има ги в линка по-горе) и по-точно начина, по който става това е сходен с начина, по който ние се вдъхновихме от неговото произведение за пиано. Имам предвид, че на места само е загатната темата, а на други трябва да си добре запознат с оригинала, за да го познаеш, на трети няма нищо общо, на пръв поглед, а на четвърти е "едно към едно", на пети е друго...

Позволили сме си да вложим и малко музика, която не е на Мусоргски - мотивът от "Полюшка-поле" след темата на " The Great Gate of Kiev", например.

Още една свобода се случва при "The Market at Limoges " - след като темата е изсвирена само с акустична китара и контрабас в леко суингиран вариант, се преминава в бавен блус (12 тактова схема) с текст по Мусоргски, с гост-вокалистка.

Основната певица (Дъ лийд сингър ем,еф) изпява и хорове, които са с по 9 гласа на места, та има и разни готически и "мистически" моменти, но както си ги разберете де.

Имаме си и парче само за бас (!), но тези изненади ще си ги чуете, ако си вземете CD-то и/или прочетете някое ревю, някъде.

В Amazon.com албумът вече се продава и има семпли от всички парчета, които разбира се, показват малка част от "нещата" - имам предвид, че на някои парчета се сменя по три пъти стила и настроението.

Facebook маниаците могат да чуят много повече тук: Facebook.com или в MySpace.com

В България официалната промоция ще е в края на октомври.

PS

.... и разбира се едно видео



Тагове:   нов,   албум,


Гласувай:
0



1. elephanttalker - Бравос!
11.10.2008 14:44
Онзи ден ми го доставиха от "Пингвините".
Втори ден го въртя нон-стоп! В пъти повече ме кефи от първия - много по фокусиран е, хомогенен (Тавата е яка, ма ми идва леко разпиляна :) и най-важното - слуша се на един дъх! Евала пичове! Ще следя за евентуално представяне на живо!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavdehren
Категория: Музика
Прочетен: 40635
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 16
Архив